dissabte, 12 de gener del 2013

PROJECTE EL BOSC ÉS VIUEL BOSC ÉS VIU
Video MP4
82,7 Mb, 00:03:46
2013


Aquest projecte pretén exposar la problemàtica dels boscos catalans, mitjançant una acció col•lectiva en el propi espai i una posterior reutilització artística de la matèria aconseguida.

“Per què tantes traves? No parlo de talar a tort i a dret per a especular; parlo de cuidar i mimar un lloc fantàstic que tenim oblidat.”

Fins a finals del segle passat, l’energia provinent del bosc no s’exportava, l’home i el bosc tenien una estreta relació econòmica. Les superfícies forestals s’utilitzaven per a la pràctica de la ramaderia i l’agricultura, se n'extreia llenya i carbó com a combustible, i la pròpia fusta servia per a la construcció. Un clar exemple és la gran explotació durant la Guerra Civil ja que, el bloqueig econòmic en què va estar sotmès l’estat espanyol, va fer que s’hagués d’autovestir de tots els productes que s’obtenien del bosc.
Aquesta població rural estretament lligada al bosc, s’ha  especialitzat, industrialitzat i urbanitzat, i aquelles terres que quedaven lliures el bosc les a recuperat espontàniament. L’aforestació a Catalunya està creixent enormement, i la causa d’aquest augment, és deguda a que estem important de l’estranger  els productes forestals i l’energia que consumim a Catalunya. Ara els boscos ja no són una font energètica, com ho havien estat abans. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada